Étterem és konyhatechnológia
A jó konyhatechnológiának nélkülözhetetlen eleme a kiválóan működő gépi szellőztető rendszer. Ha a természetes szellőzést alkalmaznánk, a bejuttatott kinti levegő minőségi és mennyiségi szabályozás nélkül kerülne az épületbe. Az éttermekben a hatóságok által megkövetelt műszaki előírások szerint szabályozott gépi szellőztetést kell alkalmazni.
A konyhai pára- és szagelszívás mindig nagy kihívás, különösen igaz ez a nem háztartási méretű konyhák esetén. Ezekbe a konyhákba a nagy hő- és zsírterhelés miatt csak speciális, kifejezetten erre a célra kifejlesztett berendezést érdemes beépíteni, mert csak így biztosítható az elszívó rendszer hosszú távú problémamentes és eredményes működése. A szennyezett, elhasznált levegő elszívásával azonos szerepe van a légpótlásnak, mert anélkül az elszívó készülékek nem tudnak hatékonyan működni. Mind a konyhába, mind a vendégtérbe befújt frisslevegő minőségére, milyenségére oda kell figyelni, mindkettőnek meg kell felelnie a mindenkori előírásoknak.
Az éttermek konyhájában és a vendégtérben alkalmazható légtechnikai rendszerek skálája igen széles: a szóló termékekből összeállított egyszerűtől a szabályozó automatikával ellátott, energiatakarékosan működő komplex rendszerekig terjed. A huzatmentes légáramlás, csendes környezet biztosítása, ételszagok gyors és hatékony megszüntetése és a kellemes friss levegő biztosítása saját gyártású légkezelőinkkel, befúvó és légelosztó elemeinkkel, energiatakarékos hűtő-fűtő rendszereinkkel tökéletesen biztosítható. Légkondicionáló berendezéseink garantálják, hogy az éttermi helyiségek más célú felhasználás esetén is (pl. konferencia) tökéletesen biztosítsák a megfelelő légállapotot.